CsereOtthon = Utazás szállásköltség nélkül

Utazás szállásköltség nélkül? Komolyan? Ez nem trükk, csak olvass tovább és ismerkedj meg Te is a csereotthon fogalmával! Ezt nem érdemes kihagyni!

 

Biztos sokan láttátok már közületek a Holiday című filmet Kate Winslet, Cameron Diaz és Jude Law főszereplésével. A filmben Iris (Kate Winslet) angliai otthonát cseréli el Amanda (Cameron Diaz) kaliforniai villájára. A cserével persze nem csak az otthonukat cserélik ki két hétre, hanem az életüket is, és az út alatt megismerkednek egymás barátaival, a helyi emberekkel és szokásokkal, na és persze az igaz szerelem is rájuk talál. Kedvcsinálóként itt megtaláljátok a filmelőzetest. A csereotthon nem csak a filmvásznon vagy Amerikában elérhető, manapság bárki kipróbálhatja ezt a közel sem szokványos utazási formát, aki rendelkezik internettel, egy lakással és legfőképpen a kalandhoz szükséges lazasággal! A legjobb weboldal jelenleg erre a célra a CsereOtthon.com.

Csereotthon a teljesen költségmentes nyaralásért

Több mint 150 ország 65.000 otthonából álló adatbázisból választhatjuk ki a tökéletes cserepartnert a CsereOtthon.com oldalon. Az álomutazásnak csak a fantáziánk szab határt, hiszen szervezhetjük a cserét egzotikus szigetekre, egy jó kis fapados ajánlattal Európa történelmi városaiba, de otthonunkat akár egy jachtra, vagy egy világvégi farmra is cserélhetjük. Szuper olcsó nyaralás, sítúra vagy féléves vakáció Ázsiában? Csak rajtad múlik, mit szervezel!

A 23 éve működő CsereOtthon.com program keretei között közel 65.000 utazó vág neki így a világnak és évente átlagban 80.000 utazás bonyolódik le világszerte. Méltán kérdezhetitek, hogy nem felelőtlenség-e idegeneket engedni a saját lakásunkba, szeretett tárgyaink, berendezéseink és értékeink közé? A tapasztalatok azt mutatják, nincs okunk az aggodalomra. A program 23 éves működése során soha semmilyen visszaélés nem történt, hiszen minden a kölcsönösség elvén alapul: míg én a Te otthonodban, addig Te az enyémben. A csereotthon gyakorlott utazóinak beszámolói szerint a házat cserélők között egymás- és a lakások maximális tisztelete a jellemző. Mire sor kerül magára a cserére, a két fél egy hosszas levelezésen van túl, melyben megbeszélik a dátumot, a részleteket, és persze ezalatt alaposan meg is ismerik egymást. A cseréhez szükség van a szimpátiára, de olyan praktikus elővigyázatossági intézkedéseket is tehetünk, hogy skype-on megkérjük a leendő cserepartnert, vezessen körbe minket a lakásban, vagy a CsereOtthon.com honlapján egy egészen konkrét szerződést is írhatnak a felek.

A zárt adatbázis ezen felül sok személyes adatot kér a regisztrációhoz; minél több képpel, a családról és a lakásról szóló információval növelni tudjuk az esélyt, hogy cserepartnert találjunk magunknak. A legnagyobb garancia azonban mégis az a tény, hogy a másik fél a saját otthonát ajánlja fel nekünk, míg a miénket használja. A legtöbb otthonban a lakáshoz és a városhoz szóló útmutatást talál az érkező, de nem ritka az sem, hogy egy telepakolt hűtő, egy üveg bor vagy egy slusszkulcs fogad minket. Persze mindig érdemes előre tisztázni, hogy a felek mit nyújtanak, és mit várnak el pontosan a másiktól.

Csereotthon megbízhatóan, nevetséges áron

Az otthoncsere alapvetően kétféleképpen jöhet létre: vagy szimultán cserélünk lakást, tehát amíg mi ott, a másik nálunk tartózkodik, ezen kívül létrejöhet „vendéglátó” csere is, ha az egyik fél úgy fogadja a másikat, hogy ő maga is a lakásban tartózkodik. Ehhez persze nem árt rendelkezni egy megfelelő méretű lakással sem. Ez lehetséges úgy is, hogy valaki egy nyaralót vagy egy kihasználatlan ingatlant ajánl fel a vendégeknek, ő pedig egy másik időpontban, akár több hónap eltéréssel utazik. Bármelyik opció a szimpatikus, érdemes már jó pár hónappal az utazás előtt elkezdeni a kapcsolatfelvételt, hiszen sok szervezés szükségeltetik a legmegfelelőbb ingatlan lefixálásáig. Akár már most érdemes elkezdeni körbenézni a CsereOtthon.com oldalon a jövő tavaszi és nyári utazásokat szervezni, de van még idő akár Karácsonyra vagy Szilveszterre ütemezni egy téli kalandot.

Az oldal egyik legnagyobb előnye a költséghatékonyság: számtalan hihetetlenül olcsó nyaralás vár. Egy négytagú család egy hosszabb utazás alkalmával akár 500.000 Ft-ot is megspórolhat a szállásköltségen a CsereOtthon.com használatával. Regisztráció után (az éves tagdíj egy szállodai szoba ára: 20.000 forint) egyből csereotthon tag leszel és egy zárt rendszeren belül szervezheted meg az otthoncseréket. A regisztráció előtt bárki megnézheti, hogy a célországban vagy városban hány csereotthon tag van már, majd a regisztráció után már kezdeményezheti is az otthoncserét. Ha megtaláltad a cserepartnert és megegyeztetek az időpontban, foglalhatod is a repülőjegyet valamely fapados járatra, vagy böngészhetsz a pelikan.hu akciói között.

Érdemes nyitottnak lenni erre az újfajta utazási lehetőségre, hisz azon felül, hogy több százezret spórolhatunk, olyan élményekben lehet részünk, amelyet turistaként egy hotelben megszállva sose tapasztalnánk meg!

Category: Szálláskereső

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*