"Dupla sós csicseriomlett és pisztáciás gofri – A Szabad Új Helyen mostantól bármikor élvezheted a reggelit!"

Budapesten nem sok olyan hely van, amely kifejezetten a vegán reggelikre fókuszálna. Ezt a hiányt orvosolva, a Víg utcai Szabad Bisztró úgy döntött, hogy újít, és mostantól hétköznaponként reggel 7-től vegán reggelivel várja vendégeit!

Ahol a bundás kenyér csicseriborsóban fürdik, a tojássaláta pedig sem tojást, sem tejterméket nem látott - mégis szerethető!

A Szabad Bisztró neve már régóta a vegán gasztronómia élvonalában áll, mint a gasztrokocsmák ékköve, de most egy izgalmas új fejezetet nyitottak: reggeli kínálatukkal bővültek! Az új elképzelés természetesen hűen tükrözi a hely szellemiségét, hiszen az ételek vegán alapanyagokból készülnek. De itt nem csupán egy egyszerű avokádótoastra számíthatunk; a reggelik valódi, kreatív ínycsiklandóságokkal vannak tele, melyeket gondosan válogatott házi finomságokkal tálalnak. A Víg utcai Szabad Új Hely most reggeli élményeket kínál, és mi is vele tartunk ebbe az izgalmas kalandba!

Tavaly már szerettük volna, de mostanra sikerült ténylegesen, az elképzeléseinkhez hűen elindítani

- osztja meg velünk Jakab Dániel, a három tulajdonos egyikeként, aki a konyha ügyeit irányítja.

Az elképzelés lényege az volt, hogy Budapesten létrehozzunk egy igazi vegán reggelizőt, ahol az avokádótoast mellett más ínycsiklandó fogások is várják a vendégeket. Sőt, az avokádó egyáltalán nem szerepel az étlapon! Helyette olyan különlegességekkel találkozhatsz, mint a fűszeres hagymás tofurántotta, retró stílusú bagel, csicseriborsós panírban sült bundás kenyér és még a pisztáciás gofri is, ami garantáltan felélénkíti a reggeledet!

Célunk olyan reggelik bemutatása volt az étlapunkon, amelyek nem csupán a vegánok igényeit szolgálják ki, hanem a húsevők és vegetáriánusok számára is vonzó alternatívákat kínálnak, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő finomságokat.

„Tedd különlegessé a szövegedet!” – javasolja Dani.

Valóban: az étlap nem sürget minket, hogy vegán életmódra váltsunk - csupán azt kéri, hogy élvezzük az ízek varázsát.

Az egyik legkedvesebb ételem a retró bagel, amelyben ízletes vegán párizsi találkozik a reszelt "salyt"-tal és egy kis "valy"-val. Ez az összeállítás egy nosztalgikus iskolai uzsonna hangulatát idézi fel, ami mindig jólesik. A Szabad bagel viszont már egy kicsit izgalmasabb: az ínycsiklandó "malyonézes tolyássaláta" alapja burgonya és tofu, és hihetetlen módon annyira hasonlít az eredetihez, hogy egy pillanatig sem kételkedünk az összetevőiben. A "dupla salytos" csicseriomlett pedig kétféle vegán sajttal készült - az egyik egy "trappista", a másik pedig egy "feta" stílusú változat. A klasszikus ízek kedvelőinek a Szabad reggeli a tökéletes választás: ez gyakorlatilag egy angol reggeli, hús nélkül, de mégis teljesen kielégítő és ízletes élményt nyújt.

Ami az édes reggelivonalat illeti, ott sincs mellébeszélés. A pisztáciás gofri például egy szójatejben felfőzött pisztáciapasztából készült coulis-val éri el a hatást. Az elkészítést illetően itt nem salátapárti helyről van szó, amibe kell cukor, abba tesznek, ami meg olajat kíván, azt sem kímélik. De aki valami kímélőbbet szeretne reggelizni, azt nyers vegán tortával várják, illetve vannak kiváló smoothie-k is, melyek annyira tartalmasak, hogy egy kisebb reggeli remek kiegészítői.

Érdemes tudni, hogy a reggelizésre kizárólag a Víg utcai Szabad Új Helyen van lehetőségünk – a Király utcában viszont továbbra is elérhetjük a jól megszokott street food kínálatot és az ebédmenüt. A reggeli fogások 11-ig vagy délig kérhetők, attól függően, hogy mit választunk az étlapról. És ha már ott járunk, ne felejtsük el, hogy van terasz is, ahol kényelmesen leülhetünk egy kávéra, beszélgethetünk, vagy éppen bruncholhatunk, ahogy csak szeretnénk!

A reggeliztetés most még tesztüzemben megy, de már vannak kifejezetten a reggeli miatt visszatérő vendégek. Ha eddig azt hittük, hogy a vegán reggeli unalmas vagy kompromisszumos, itt az ideje, hogy kipróbáljuk a Szabad kínálatát!

Related posts